Геодинамічні спостереження за грунтовим масивом та пам'ятками Судацької фортеці - Дишлик, О.; Марков, С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Розглянуто підходи до створення геодезичних мереж для спостереження за геодинамічними процесами на схилах Судацької фортеці. Вірушуються завдання вибору раціональної технології моніторингу, планування та виконання моніторингових робіт, розроблення пропузиції щодо протизсувних заходів. Рассмотрено подходы к созданию геодезических сетей для наблюдения за геодинамическими процессами на территории Судакской крепости. Решаются задачи выбора рациональной технологии мониторинга,планирования и выполнения мониторинговых работ, разработка предложений относительно противооползневых работ. The paper handles the approaches to creation geodetic networks for geodynamic processes observation in the Sudak Fortress area. The tasks related to rational monitoring techniques choosing, to planning and fulfilment of the monitoring works, to development the approaches to anti-landslides activities are solved.
Геодинамические наблюдения за грунтовым массивом и памятниками Судакской крепости
Geodynamical observation of land mases and monumets of Sudak fortress
Keywords: геодезичний моніторинг; Судацька фортеця; зсувні процеси