Нелінійні коливання слабкозв’язаних коливальних систем з врахуванням сил опору - Пукач, П. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Викладено методику якісного дослідження розв'язку математичної моделі коливань слабко зв'язаних коливальних систем на підставі загальних підходів теорії нелінійних крайових задач. Зазначена методика, що ґрунтується на застосуванні методу монотонності і методу Гальоркіна, дозволяє обґрунтувати коректність розв'язку моделі. Methodology of quality research of the solution of mathematical model of weakly coupled oscillating systems on the basis of general approaches of nonlinear boundary value problems theory is given. The indicated methodology that is based on application of method of monotony and Galerkin method allows to substantiate correctness of model solution.
Keywords: математична модель; нелінійні коливання; нелінійна крайова задача; метод Гальоркіна; метод монотонності; необмежена область; mathematical model; nonlinear vibrations; nonlinear boundary value problem; Galerkin method; method of monotony; unbounded domain