Визначення статичної стійкості електричних машин методом побудови моделі чутливості - Білий, Л. А.; Крохмальний, Б. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Розглянуто використання методу побудови моделі чутливості до початкових умов для перебування періодичних рішень нелінійних диференціальних рівнянь з одночасним визначенням їхньої статичної стійкості. Ефективність методу ілюструється обчисленням стійких і нестійких режимів роботи асинхронного двигуна. Is considered uses of the method of building sensitivity model to the initial conditions for finding of the periodic decisions nonlinear differential equations with simultaneous definition of their static stability. The efficiency of a method is illustrated by calculation of steady and unstable regimes of operations of the asynchronous engine.