Керування слідкуючими антенами із невизначеними динамічними параметрами для супроводу низькоорбітальних космічних апаратів - Паламар, М. І. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Запропонована структура і алгоритм роботи системи керування слідкуючими антенними комплексами для супроводу низькоорбітальних космічних апаратів на базі штучної нейронної мережі. Нейроконтролер дає змогу адаптивно настроювати параметри контуру регулювання за навчаючими тракторіями, змінюючи вагові коефіцієнти нейронної мережі. Наведено результати експериментальних досліджень. Structure and work algorithm for tracing antenna complexes control system which accompanying low-orbital space vehicles are offered below. They are based on artificial neural networks theory. Neurocontroler allows adaptive tuning of control loop parameters over the training trajectories via weight neural network coefficients changes.