Розроблення компонента внутрішньої інформаційної системи Національного університету "Львівська політехніка" - Хавар, Олег Володимирович; Khavar, Oleh Volodymyrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У сучасних вищих навчальних закладах постійно зростає потреба в оптимізації внутрішніх процесів управління, обліку документів та взаємодії між співробітниками. Одним із ефективних способів досягнення цієї мети є впровадження внутрішніх інформаційних систем [1]. Актуальність теми полягає у створенні сучасного, масштабованого, зручного та, згідно з сучасними стандартами безпеки [2], продукту, який відповідатиме потребам навчального закладу. У даній роботі було проаналізовано вимоги до системи, розроблено архітектурні [3] та інфраструктурні рішення для автоматизації процесів в межах університету. Систему розгорнуто за допомогою контейнеризації та оновлення програмного забезпечення автоматизовано із CI/CD. Впроваджено систему моніторингу метрик для надійного функціонування системи та її стабільності. Реалізована система автентифікації та авторизації за допомогою механізму JWT. Об?єктом дослідження є процес побудови внутрішньої інформаційної системи для автоматизації діяльності вищого навчального закладу. Предметом дослідження є методи, засоби та інструменти розробки, тестування, розгортання, моніторинг та масштабування на базі сучасних технологій. Метою роботи є проєктування, розробка та впровадження внутрішньої інформаційної системи для всього університету зі врахуванням сучасних вимог до безпеки, зручності використання, надійності та масштабованості. Проблематика полягає у відсутності єдиного інструменту для керування процесами всередині навчальної структури, складність підтримки й розвитку існуючого рішення. Практичне значення полягає у створенні готового рішення, яке забезпечує автоматизацію основних процесів, використовує нову підтримувану архітектуру та налаштовує роботу в команді.

In modetn higher education institutions, there is a growing need to optimize internal management processes, document management, and interaction between employees. One of the effective ways to achieve this goal is to implement internal information systems [1]. The relevance of the topic is to create a modern, scalable, convenient and, in accordance with security standards [2], a product that will meet the needs of the educational institution. In this work, requirements for the system were analyzed, developed architectural [3] and infrustructure solutions for automating processes within the university. The system was deployed using containerization and software updates were automated from CI/CD. The object of study is the process of building an internal information system to automate the activities of a higher education institution. The subject of the research is methods, tools and instruments for development, testing, deployment, monitoring and scaling based on modern technologies. The purpose of this work is to design, develop, and implement an internal information system for the entire university, taking into account modern requirements for security, usability, reliability, and scalability. The problem lies in the lack of a single tool for managing processes withing the educational structure, and the difficulty of maintaining and developing the existing solution. The practical significance is the creation of a ready solution that automates the main processes, uses a new supported architecture, and sets up teamwork.
Development of a component of the internal information system at Lviv Polytechnic National University
Keywords: 6.122.00.00; інформаційна система; безпека; документообіг; автоматизація; масштабованість; архітектура; information system; security; document management; automation; scalability; architecture