Розроблення модуля системи документообігу вищого навчального закладу - Омелянчук, Михайло Богданович; Omelianchuk, Mykhailo Bohdanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Метою бакалаврської роботи є розробка модуля електронного обхідного листа, який стане частиною інформаційної системи Національного університету "Львівська політехніка", для автоматизації та заміни застарілого паперового методу заповнення цієї форми документації. У роботі застосовано методи аналізу предметної області та існуючої бізнес-логіки процесу [1], визначення функціональних вимог до системи та її інтерфейсу, аналізу ризиків впровадження [2], огляду існуючих готових рішень та вибору відповідних технологій для реалізації. Проведено проектування клієнт-серверної архітектури та програмну реалізацію модуля, з взаємодією через REST API [3]. Результати роботи полягають у створенні готового до впровадження програмного модуля електронного обхідного листа. Розроблена система автоматизує процес заповнення форми, забезпечує взаємодію з існуючою базою даних університету, реалізує логіку для прийому та обробки запитів, перевірки даних, генерації звітів та візуалізації статусів заборгованостей студентів у реальному часі. Розроблений модуль має практичну цінність і може бути інтегрований у реальне робоче середовище інформаційної системи вищого навчального закладу. Його впровадження дозволить покращити керування адміністративними процесами, знизити навантаження на працівників і студентів, прискорити обробку запитів, полегшити процес погашення заборгованостей та зробити процес більш прозорим і зрозумілим. КЛЮЧОВІ СЛОВА: ЕЛЕКТРОННИЙ ОБХІДНИЙ ЛИСТ, АВТОМАТИЗАЦІЯ, ДОКУМЕНТООБІГ, ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА, C#, .NET, ANGULAR, REST API, БІЗНЕС-ПРОЦЕСИ, УПРАВЛІННЯ ЗАБОРГОВАНОСТЯМИ, КЛІЄНТ-СЕРВЕРНА АРХІТЕКТУРА.

The subject of this research is information systems that can be used within the workflow of a higher education institution to support document management and student services. The aim of the bachelor's thesis is to develop a module for an electronic clearance form, which will become part of the information system of the National University "Lviv Polytechnic", in order to automate and replace the outdated paper-based method of filling out this type of documentation. The work applies methods of analyzing the subject area and existing business logic of the process [1], defining the functional requirements for the system and its interface, assessing implementation risks [2], reviewing existing ready-made solutions, and selecting appropriate technologies for development. The design of a client-server architecture and the software implementation of the module were carried out, with interaction facilitated via REST API [3]. The results of the work include the creation of a deployable software module for the electronic clearance form. The developed system automates the form-filling process, integrates with the university's existing database, and implements the logic for handling and processing requests, validating data, generating reports, and visualizing student debt statuses in real time. The developed module has practical value and can be integrated into the operational environment of a higher education institution's information system. Its implementation will improve administrative process management, reduce the workload for staff and students, accelerate request processing, simplify the debt settlement process, and make the overall procedure more transparent and understandable. KEYWORDS: ELECTRONIC CLEARANCE FORM, AUTOMATION, DOCUMENT MANAGEMENT, INFORMATION SYSTEM, C#, .NET, ANGULAR, REST API, BUSINESS PROCESSES, DEBT MANAGEMENT, CLIENT-SERVER ARCHITECTURE.
Development of a document management system module for a higher education institution
Keywords: 6.122.00.00