An effective approach in robustness optimization for solving the RFID network planning problem with uncertainty - С. Айт Лхадж Ламін; Рагіб, А.; Б. Абу Ель Маджд; S. Ait Lhadj Lamin; Raghib, A.; B. Abou El Majd (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Технологія RFID дозволяє дистанційно зберігати та отримувати дані на RFID-мітках, що робить її універсальним та ефективним інструментом із широким застосуванням у різних галузях промисловості. У цій статті представлено рішення проблеми розгортання RFID-зчитувачів, яка була постійною проблемою в практичних та теоретичних спільнотах RFID-технологій. Для вирішення проблеми розгортання в статті пропонується надійний багатоцільовий підхід, який оптимізує багато запитуваних цілей, таких як: покриття, кількість розгорнутих зчитувачів та перешкоди, враховуючи при цьому неконтрольовані параметри в системі. Результати моделювання демонструють надійність підходу у вирішенні проблеми розгортання та оптимізації RFID-системи за різних та непередбачуваних умов. Запропонований підхід має потенціал зробити внесок у розвиток індустрії RFID-технологій та забезпечити більш ефективні та результативні RFID-системи в різних секторах.

RFID technology enables remote storage and retrieval of data on RFID tags, making it a versatile and efficient tool with widespread applications in various industries. This paper presents a solution to the challenge of deploying RFID readers, which has been a persistent problem in the RFID technology practical and theoretical communities. To address the deployment problem, the paper proposes a robust multi-objective approach that optimizes many requested objectives as: coverage, the number of deployed readers, and interference while taking into account uncontrollable parameters in the system. The simulation results demonstrate the robustness of the approach in solving the deployment problem and optimizing the RFID system under varying and unpredictable conditions. The proposed approach has the potential to contribute to the RFID technology industry and enable more efficient and effective RFID systems across different sectors.
Ефективний підхід до оптимізації надійності для вирішення проблеми планування мережі RFID з невизначеністю
Keywords: RFID; міцність; оптимізація; багатоцільовий підхід; проблема розгортання; RFID; robustness; optimization; multi-objective approach; deployment problem