Броньовані частини українських армій у 1917–1920 рр. Історіографічний аналіз - Моргун, М. В.; Лиса, Р. Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто історіографію броньових частин Української Центральної Ради, Української держави та Директорії у 1917–1920 рр. Проаналізовано стан дослідження історії броньових підрозділів українських Збройних сил цього періоду. The considered historiography armoured subdivision of Ukrainska Centralna Rada, Ukrainska Derzhava and Dyrektoriya in 1917–1920. The analysed condition of the studies to histories armoured subdivisions Ukrainian armed power of this period.