Застосування проектних організаційних структур на корпоративних підприємствах - Свірідова, С. С.; Садовець, Г. Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
організаційних структур корпорацій. Обґрунтовано можливості застосування органічних організаційних структур та специфічних підходів щодо їх формування. Розглянуто різновиди проектних організаційних структур управління, їх характеристики, умови застосування, переваги та недоліки. Надано рекомендації щодо використання проектних структур або їх елементів на вітчизняних корпораціях. The urgency of the project-management on Ukrainian corporations is proved. The analysis of organizational structures of corporations is carried out. The application possibilities of organic organizational structures and specific approaches on their formation are grounded. The types of the project organizational management structures, their characteristics, conditions of application, advantages and disadvantages are considered. The recommendations about the usage of project structures or their elements on our country’s corporations are made.
Keywords: проектний менеджмент; проектні організаційні структури управління; корпорації; штабні проектні структури; матричні проектні структури; «чисті» проектні структури; project management; project organizational structures of management; corporation; staff project structures; array project structures; "clean" project structures