Визначення структури проміжних каталітичних комплексів у процесі окиснення циклогексану - Іващук, О. С.; Реутський, В. В.; Супрун, О. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Проведено спектрографічні дослідження бінарних каталітичних систем для процесу окиснення циклогексану на основі нафтенату кобальту з використанням органічних модифікаторів різної природи – етанолу та гліцину у циклогексаноні. Проведені дослідження підтверджують припущення про комплексоутворення за участю всіх компонентів каталітичних розчинів. Побудовано структурні формули ймовірних комплексів каталітичних систем. The spectral analysis of binary catalytic solutions based on cobalt naphthenate for the cyclohexane oxidation process with the using of the different organic nature additives – ethanol and glycine in cyclohexanone was conducted. The spektra research indicates the creation and quantitative changes in the solutions that confirms the assumption complexation involving all components of catalytic solutions. The probable structural formulas of the catalytic system complexes were drawed.
Determination of the catalytic complexes structure in the process of the cyclohexane oxidation
Keywords: циклогексан; окиснення; каталіз; каталітичні системи; oxidation; catalyst; cyclohexane; complexes