Switched reluctance motor with buffer of energy and its mathematical model - Tkachuk, Vasyl (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2012)
the constructive schemes of a switched reluctance motor and the circuit diagrams of a commutator with capacity buffers of energy have been suggested. The mathematical model of carrying out the investigation of electromechanical processes occurring in electric drives with a switched reluctance motor with buffers of energy has been presented. Вентильні реактивні двигуни (ВРД) є простішими та ефективнішими ніж інші електричні двигуни малої потужності. Широке застосування ВРД стримується тільки через їхні низькі енергетичні показники. В статті запропоновані нові конструктивні схеми електромеханічного перетворювача ВРД, принципові електричні схеми з буферами енергії, які не тільки захищають силові транзистори комутатора від перенапруг під час вимкнення секції, але також використовують запасену в магнітному полі енергію для форсування струму в наступній секції, тобто економиться енергія, а також математична модель для миттєвих значень цього типу двигуна, яка є базою для розрахунку його характеристик. Представлено приклади розрахунку динамічних та статичних характеристик, які показують, що запропоновані математичні моделі є доброю базою для розрахунку характеристик таких двигунів.
Вентильний реактивний двигун з буфером енергії та його математична модель
Keywords: switched reluctance motor; capacity buffer of energy; salient poles