Дослідження періодичних змін висотного положення супутникових перманентних станцій Європи - Третяк, К. Р.; Смірнова, О. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Доведено, що геофізичні фактори суттєво впливають на висотне положення перманентних станцій, що знаходить свій прояв у результатах їх часових серій. Тому дослідження часових серій перманентних станцій важливе для вивчення геодинаміки Землі. Робота присвячена дослідженню часових серій перманентних станцій Європи з метою виділення геофізичного впливу на їх результати. Доказано что геофизические факторы существенно влияют на высотное положение перманентных станций, что находит своё отображение в результатах их часовых серий. Поэтому исследование часовых серий перманентных станций важно для изучения геодинамики Земли. Работа посвящена исследованию часовых серий перманентных станций Европы с целью выделения геофизического влияния на их результаты. It is proved that the geophysical factors significantly effect on the altitude position of permanent stations, which finds its reflection in the results of their time series. Therefore, investigation of time series of permanent stations is important for study of the Earth geodynamics. The work is devoted to the study of time series of permanent stations in Europe in order to allocate the geophysical impact on their results.
Исследования периодического изменения высотного положения спутниковых перманентных станций Европы
The study of periodic changes in altitude of the satellite permanent stations of the Europe
Keywords: часові серії супутникових перманентних станцій; гармонійні коливання часових серій; період, амплітуда гармонійних коливань та епоха максимального підйому перманентних станцій; часовые серии спутниковых перманентных станций; гармонические колебания часовых серий; период, амплитуда гармонических колебаний и эпоха максимального подъёма перманентных станций; time series of satellite permanent stations; harmonic oscillations of time series; period and amplitude of harmonic oscillations and the era of maximum rise of permanent stations