A backward difference formulation for analyzing the dynamics of capital stocks - М. Х. Абдул Сатар; Раседі, А. Ф. Н.; Рамлі, Н. А.; Ішак, Н.; Хамзах, С. Р.; Матарнех, Е.; Мохд, С. М.; Ян, Мд. Н.; M. H. Abdul Sathar; Rasedee, A. F. N.; Ramli, N. A.; Ishak, N.; et al. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Це дослідження описує чисельний метод, виведений у зворотній різницевій формі для звичайних диференціальних рівнянь. У запропонованому методі використовують алгоритм сталого розміру кроку 12-го порядку. Зворотна різницева форма слугує конкурентноздатним алгоритмом для розв’язування звичайних диференціальних рівнянь. У цьому дослідженні метод зворотної різниці використовують для аналізу динаміки основних фондів у величинах норми амортизації для співвідношення капіталу та праці. Отримані результати підтверджують точність зворотного різницевого алгоритму, доводячи його альтернативність для аналізу економічних проблем у вигляді звичайних диференціальних рівнянь

The current study provides a numerical method that is derived in a backward difference formulation for ordinary differential equations. The proposed method employs a constant step size algorithm of order 12. The backward difference formulation serves as a competitive algorithm for solving ordinary differential equations. In the current study, the backward difference method is used to analyze the dynamics of capital stocks in terms of depreciation rate for the capital–labor ratio. Results provided in this study will validate the accuracy of the backward difference algorithm hence proving it as a viable alternative for analyzing economic problems in the form of ordinary differential equations.
Зворотні різницеві форми для аналізу динаміки запасів капіталу
Keywords: прикладна математика; зворотна різниця; звичайні диференціальні рівняння; багатокроковість; applied mathematics; backward difference; ODEs; multistep