Ціннісний аспект провідних тенденцій розвитку сучасного суспільства - Бруханський, І. А. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Аналізуючи дослідження тенденцій суспільного розвитку автор приходить до висновку, що новий тип раціональності сприяє появі нових ціннісних підходів до вирішення складних суспільних процесів, доводить можливість формування в Україні громадянського суспільства як основи відкритого.

Analysing researches of tendencies in social development the author arrives at a conclusion that a new type of rationality contributes to the emergence of new value approaches to the solution of complicated social processes and proves the potentiality for the formation of civil society in Ukraine as the basis for an open one.
Keywords: 20.809