Розрахунок несучої здатності двошарнірних залізобетонних арок з урахуванням впливу повторних навантажень - Бабич, Є. М.; Кислюк, Д. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наведено методику визначення напружено-деформованого стану стиснуто-зігнутих залізобетонних елементів на основі чинних норм проектування залізобетонних конструкцій, яка може бути використана для визначення несучої здатності двошарнірних арок як у разі одноразового монотонного навантаження до руйнування, так і під час дії повторних навантажень. The method of determination of the tensely deformed state of briefly-arcuated reinforced-concrete elements is resulted on the basis of operating norms of planning of reinforced-concrete constructions, which can be utillized for determination of bearing strength of two-hinged arch as at the single loading to destruction so at the action of the repeated loadings.
Keywords: залізобетон; арка; розрахунок; reinforced-concrete; arch; calculations