Application of rapid prototyping technology to creation full-scale anatomical models for education of healthcare professionals - Filsow, Maksim; Avrunin, Oleg; Tymkovych, Maksym; Shushliapina, Nataliia (Видавництво Наукового товариства ім. Шевченка, 2016)
У статті розглянуто можливість використання технології швидкого прототипіювання для задач навчання стосовно спеціалізованих освітніх медичних закладів. Проведено тривимірну реконструкцію повітроносних шляхів носу за даними комп’ютерної томографії. На базі віртуальної моделі проведено натурну реконструкцію досліджуваної анатомічної структури. Запропоновано використовувати технології тривимірного друку для задач навчання при реалізації натурних тривимірних атласів. Це забезпечує отримання студентом не лише теоретичних навичок, а й практичних. The article discusses the possibility of using the technology of rapid prototyping for training in specialized educational centers. We have performed three-dimensional reconstruction of the nasal cavity based on CT scans. On the basis of the virtual model we do the full-scale reconstruction of the studied anatomical structure. We propose to use three-dimensional printing technology to tasks of learning in the implementation full-scale three-dimensional atlases. It provides a student not only theoretical knowledge, but also the practical skills.
Keywords: навчання; натурні моделі; томографія; швидке прототипіювання; learning; natural models; tomography; rapid prototyping