Метрологія в кібер-фізичних системах - Стадник, Б.; Яцишин, С.; Микитин, І. (НВФ «Українські технології», 2015)
У даній праці розглянуто комплекс проблем, пов’язаних з роботою кібер-фізичних систем, що зумовлені необхідністю одночасного розвитку метрології. Проаналізовано низку таких проблем та накреслено шляхи їх вирішення,що включають, зокрема, розвиток мобільної еталонної бази зі встановленням таких робочих еталонів на елементах систем, забезпечення віддаленого кодованого доступу до мір з їх спеціальними процедурами самоперевірки, самодіагностики, самокалібрування тощо.
Keywords: кібер-фізична система; метрологія; віддалений доступ; робочий еталон; самоперевірка