Вибір технологічних параметрів одержання сухого екстракту з кори дуба і введення його у м'яку лікарську форму - Паращин, Ж. Д.; Слободянюк, О. В.; Баранович, Д. Б.; Хоменко, О. І.; Паращин, У. Н. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Експериментально обґрунтовано оптимальні технологічні параметри отримання сухого екстракту з кори дуба: вид екстрагенту, співвідношення сировини та екстрагенту, час і температура екстракції. Встановлено кількість дубильних речовин – 12,25 %. Запропоновано м’яку лікарську форму на основі одержаного екстракту. Experimentally grounded optimum technological parameters of receipt, dry extract from the bark of oak: kind to the extractant, correlation of raw material and extractant, time and temperature of extraction. The amount of tannic matters 12.25% has been established. A soft medical form is on the basis of the got extract has been propoused.