Організаційний механізм управління бюджетуванням на підприємстві - Мілінчук, О. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Визначено роль системи бюджетування на підприємствах, які мають практичний досвід використання цієї управлінської технології, а також обґрунтовано необхідність розробки її організаційного механізму з метою вдосконалення управління. Розглянуто сутність, завдання, основні складові (функції, суб’єкти, об’єкти, методи, принципи) та послідовність етапів організаційного механізму системи бюджетування. The role of budgeting system at enterprises which have used such management technology is determined and the necessity to apply the organization mechanism is improved in the article. The substance, purposes, main components (functions, subjects, objects, methods, principles) and stages of budgeting of organization mechanism of management of budgeting at enterprise are examined.
Keywords: механізм управління бюджетуванням; функції; методи, принципи, об’єкти та суб’єкти бюджетування; етапи організаційного механізму; mechanism of management of budgeting; functions, methods, principles objects and subjects of budgeting stages of organization mechanism