Передавання інформації у волоконно-оптичних системах із використанням сучасних методів формування та оброблення сигналів - Горбатий, І. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Запропоновано адаптивний метод передавання інформації у волоконно-оптичній системі передавання інформації (ВОСПІ) з використанням різновидів модуляції (бінарної фазової маніпуляції – БФМн, квадратурної фазової маніпуляції – КФМн та квадратурної амплітудної модуляції – КАМ) ортогонально-поляризованих складових оптичної хвилі та структурні схеми передавального й приймального пристроїв ВОСПІ. Adaptive method of the transmission of information in the fiber optic telecommunication system (FOTS) with the use of varieties of modulation (binary phase manipulation – BPSK, quadrature phase manipulation – QPSK and quadrature amplitude modulation – QАМ) of orthogonal-polarize components of optical wave and flow diagrams of transmitting and receiving devices of FOTS ware offered.
Transmission of information in the fiber optic telecommunication systems with the use of modern methods of forming and processing of signals
Keywords: адаптивний метод передавання інформації; волоконно-оптична система передавання інформації; ортогонально-поляризовані складові; adaptive method of the transmission of information; fiber optic telecommunication system; orthogonal-polarize components