Визначення міцності пінобетону на розтяг під час розколювання - Демчина, Х. Б.; Хміль, В. Р.; Коваль, П. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Проведено лабораторні випробування за стандартною методикою дослідження пінобетону з визначення міцності його на розтяг під час розколювання за контрольними зразками. Наведено результати експериментальних досліджень випробовування пінобетонних вісімок, призм і циліндрів звичайних та з додатковим стрижневим армуванням на розколювання. Знайдено залежності міцності на розтяг під час розколювання від марки пінобетону за густиною. The laboratory tests were made in accordance with the standard methods of foam concrete research to determine its tensile strength when splitting with control samples. An article presents the results of experimental studies testing ordinary foam concrete eights, prisms and cylinders, and with an additional reinforcing rod. Were found dependences on tensile strength at splitting the brand foam concrete according to density.
Keywords: пінобетон; міцність; розтяг під час розколювання; руйнування; стрижневе армування; foam concrete; strength; elongation at splitting; fracture; rod reinforcement