Удосконалення технології ремонту деталей автозчіпки типу СА-3 із застосуванням сучасних технологій - Пилипчук, В'ячеслав Олександрович; Pylypchuk, Viacheslav Oleksandrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
При виконанні даної бакалаврської роботи та виданого завдання було проведено аналіз наукової, технічної (спеціальної) та навчально методичної літератури, що стосуються будови та технології ремонту автозчепного обладнання вагонів та локомотивів та їх деталей. В даній роботі було проведено дослідження та використано технічну літературу, а саме: стандарти підприємств АТ «Укрзалізниця», нормативні документи ДСТУ та наукові роботи по підвищенню якості виконання робіт з ремонту деталей автозчіпки типу СА-3, пропозиції виробників продукції ( зварювального обладнання, наплавлення і.т.д.). Відповідно до проведеного аналізу та досягнень в даному напрямку в технологіях та технічних рішеннях можна запропонувати зміни до типових технологічних процесів ремонту, що має призвести до покращення експлуатаційних властивостей та параметрів автозчіпки СА-3 та її деталей. Об’єктом дослідження в даній бакалаврській роботі деталі автозчіпки типу СА-3 та її процеси ремонту в умовах ремонтних підприємств АТ «Укрзалізниця». Предметом дослідження являються технологічні процеси ремонту, відновлення та технологічні рішення, які застосовуються при ремонті деталей автозчіпки типу СА-3. Мета дослідження – вивчити, дослідити, проаналізувати та провести моніторинг нових технологій й процесів ремонту деталей автозчіпки типу СА-3, зробити попередні розрахунки з кінцевою метою удосконалення технологічного процесу.

When performing this bachelor's thesis and the assigned task, an analysis of scientific, technical (special) and educational and methodological literature was conducted, relating to the structure and technology of repair of autocoupling equipment of cars and locomotives and their parts. In this work, a study was conducted and technical literature was used, namely: standards of enterprises of JSC "Ukrzaliznytsia", regulatory documents of DSTU and scientific works on improving the quality of work on repair of parts of autocoupling type CA-3, proposals of product manufacturers (welding equipment, surfacing, etc.). According to the analysis and achievements in this direction in technologies and technical solutions, it is possible to propose changes to typical technological repair processes, which should lead to improvement of operational properties and parameters of autocoupling CA-3 and its parts. The object of research in this bachelor's thesis is the parts of the SA-3 type autocoupler and its repair processes in the conditions of repair enterprises of JSC "Ukrzaliznytsia". The subject of the research is the technological processes of repair, restoration and technological solutions used in the repair of parts of the SA-3 type autocoupler. The purpose of the research is to study, investigate, analyze and monitor new technologies and processes for repairing parts of the SA-3 type autocoupler, to make preliminary calculations with the ultimate goal of improving the technological process.
Improvement of the technology of repairing parts of the autocoupler of the type SA-3 using modern technologies
Keywords: 6.273.00.01; вагон; деталі; автозчіпка СА-3; наплавка; зварювання; контроль; wagon; parts; SA-3 autocoupler; surfacing; welding; control