Моделювання характеристики перетворення диференційного сенсора температури на біполярних транзисторах - Готра, З. Ю.; Голяка, Р. Л.; Бойко, О. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Наведено алгоритм SPICE моделювання та оптимізації режимів роботи диференціального сенсора температури на біполярних транзисторах. Сигнальний перетворювач сенсора реалізовано за схемою диференціального каскаду. Виявлена істотна залежність чутливості сенсора від режимів роботи транзисторів диференціального каскаду. Показано, що домінуючим параметром, який впливає на стабільність інформативного сигналу різницевої температури, є опорна напруга на базових електродах транзисторів. Оптимальне значення опорної напруги перебуває в межах VREF0 = 1,20–1,25 В. The SPICE simulation and optimization algorithm of a differential temperature sensor based on bipolar transistors is presented. The signal transducer of the sensor is implemented on a differential stage. A significant dependence of the sensor’s sensitivity from differential stage transistor modes is revealed. It is shown that the dominant parameter that affects informative signal of differential temperature is a reference voltage on transistors base electrodes. The optimum value of the reference voltage are within VREF0 = 1.20 V...1.25 V.
Transducer characteristic simulation of differential temperature sensor on bipolar transistor
Keywords: сенсор температури; SPICE модель; диференціальна скануюча калориметрія; біомедична електроніка; temperature sensor; SPICE model; differential scanning calorimeter; biomedical electronics