Дослідження впливу підприємств з виробництва оздоблювальних будівельних матеріалів на стан довкілля - Дячок, В. В.; Захарко, Я. М.; Попович, О. Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Вивчено динаміку нагромадження шкідливих речовин у повітрі підприємств з виробництва будівельних оздоблюваних матеріалів протягом робочого часу. Спроектована технологічна схема очищення газових викидів виробництва за участі механічних (мокрого) та фізико-хімічних(абсорбції) методів очищення із використанням ударно-пінного апарата. The dynamics of accumulation of harmful matters is studied in mid air plant productions of building decorating materials during a working day. The flowsheet of cleaning of gas extrass of production is projected at participation of mechanical (wet) and chemical (absorption) methods of cleaning, including the use of shock foamy vehicle.
Keywords: шкідливі речовини; спосіб очищення; температура; harmful; method of purification; temperature