Модель утворення локальних спотворень зображення - Пелешко, Д.; Хвостівська, Л.; Ізонін, І.; Клювак, А.; Ковальчук, А.; Голубінська, М. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Проаналізовано фізичний процес виникнення змазу. Побудовано модель утворення локального спотворення, яке виникає внаслідок руху об’єкта уваги або пристрою реєстрації. Досліджено механізм формування буферної зони між рухомим передньоплановим об’єктом та нерухомим фоном, тобто перехідної зони між зонами повного змазу та неспотвореною зоною. Physical process of blurring emergence has been analyzed. Model of local distortion formation, which emerges as a result of movement of an object of attention or a registration device, has been built. Mechanism of buffer area formation between moving object of forefront and immovable background, i.e. transition area between an area of full blurring and non-distorted area, has been studied.
Keywords: методи усунення спотворень; функція розсіяння точки; модель локального спотворення; methods of distortion elimination; point spread function; model of local distortion