Особливості формування екологічної політики Європейського Союзу - Івасечко, Ольга (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянуто історичні аспекти формування екологічної політики ЄС, основні етапи становлення, а також сучасний стан її розвитку. Проаналізовано особливості прийнятих ЄС Програм екологічних дій. Велику увагу приділено еволюції екологічної політики Співтовариства. The paper features the historical aspects of environmental policy-making process in the European Union, main stages of its formation, as well as current developments in environmental policy. Further there is an analysis of the pecularities of the Environmental Action Programmes, approved by the European Union, as well as an outline of the evolution of EU environmental policy.
Peculiarities of the environmental policy-making in the European Union
Keywords: екологічна політика; регіональна екологічна політика; принципи; інструменти екологічної політики; Програми екологічних дій; environmental policy; regional environmental policy; principles; environmental policy instruments; Environmental Action Programmes