Технологія отримання немагнітних термітних чавунів - Жигуц, Ю. Ю.; Талабірчук, В. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Проаналізовано технологію отримання немагнітних термітних чавунів. Запропоновано використання складу шихти, який дає змогу не тільки отримувати заданий хімічний склад сплаву, але і прогнозовану структуру, механічні та службові властивості. При цьому використано переваги металотермічного синтезу: отримувати виливки у місцях, віддалених від джерел електроенергії, промислового обладнання. Розроблену технологію можна використовувати для термінового зварювання заготовок, ремонту деталей і нанесення покриттів. In this papers was analyzed the technology of receipt of unmagnetic thermite cast-irons. The composition of reactions is used and allows not only to get the inflicted chemical composition of alloy is offered but also the forecast structure, mechanical and official properties. Thus taken advantage metallothermic synthesis, namely to get founding’s in places, remote from the sources of electric power, industrial equipment. This technology can be used for the urgent welding of purveyances, component overhaul and causing сoverage of surface.