Людська чуттєвість в епістемологічному та онтологічному вимірах - Петрушенко, В. Л. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Поставлено мету довести невиправданість насамперед негативного, зневажливого ставлення до чуттєвості в традиціях європейської філософії та окреслити ті її прояви (передусім онтологічні та епістемологічні), які уможливлюють рельєфно побачити її значущість для філософського осмислення дійсності і людини.

The aim of the article is to prove inadmissibility of negative attitude to sensuality that existed in European philosophical traditions; to describe its manifestations (especially ontological and epistemological), that allow us to see it’s significance for philosophical understanding of reality and of human bein.
Keywords: 100.7.165