Використання спрощених моделей ІС при розв’ язанні задач багатокритеріальної параметричної оптимізації - Казимира, І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Проаналізовано основні проблеми розв’язання задачі багатокритеріальної оптимізації ІС. Обґрунтовано, що на етапі пошуку оптимально компромісних розв’язків такої задачі тільки використання ефективних апроксимаційних макромоделей може забезпечити прийнятні часові витрати. Розроблено підхід до практичного розв’язання задачі багатокритеріальної оптимізації ІС, який базується на побудові спрощених моделей ІС, тобто аналітичних моделей, що апроксимують вихідні параметри і характеристики схеми в задачах аналізу та часткові критерії оптимальності і функції обмежень у оптимізаційних моделях задач параметричної оптимізації. Розглянуто практичні аспекти використання спрощених моделей для розв’язання задачі багатокритеріальної оптимізації генератора імпульсів.