Алгоритм первинного розпізнавання об’єктів в системі управління складом - Дементьєв, М. О.; Лашко, О. Л.; Dementiev, M.; Lashko, O. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
У статті досліджено особливості роботи систем управління складом. Запропоновано алгоритм первинного розпізнавання об’єктів у комірках складу. Наведено принципи та реалізацію власної програмної системи управління складом з використанням технології комп’ютерного зору. Розроблено структурну схему програми, яка складається з восьми модулів: сервіс захоплення зображень, сховище зображень, сервіс комп’ютерного зору, база даних, API сервер, клієнтський застосунок, планувальник завдань та черга завдань. Спроєктовано архітектуру на основі хмарних технологій, а саме Google Cloud Platform. Запропоновано алгоритм комп’ютерного зору для визначення стану комірок на складі. Розроблено функціональний програмний продукт на основі сучасних технологій. Метою статті є відображення результатів дослідження предметної області систем управління складом та систем комп’ютерного зору, а також висвітлення результатів реалізації власної програмної системи із використанням комп’ютерного зору.

This article examines the peculiarities of warehouse management systems and presents the principles and implementation of an in-house software system for warehouse management using computer vision technology. A structural diagram of the application is developed, which consists of eight modules: image capture service, image storage, computer vision service, database, API server, client application, task scheduler, and task queue. The architecture is designed based on cloud technologies, namely Google Cloud Platform. A computer vision algorithm for determining the state of cells in the warehouse is proposed. A functional software product based on modern technologies has been developed. The purpose of this article is to reflect the results of the study of the subject area of warehouse management systems and to highlight the results of the implementation of a proprietary software system using computer vision.
Algorithm for primary object recognition in the warehouse management system
Keywords: Python; OpenCV; комп’ютерний зір; Google Cloud; система керування складом; хмарні обчислення; безсерверні обчислення; Python; OpenCV; computer vision; Google Cloud; warehouse management system; cloud computing; serverless computing; 004.415.2