Комплексний синтез оптимального керування рухом вантажопідйомного крана - Ловейкін, В. С.; Ромасевич, Ю. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Наведено синтез оптимального керування рухом механізмів підйому вантажу та горизонтального переміщення візка вантажопідйомного крана протягом його гальмування. Рух візка здійснюється під час керування, яке дає змогу усувати коливання вантажу. Запропоновано алгоритм роботи системи автоматичного керування рухом візка. The broughted syntheses of optimum control motion mechanism of the ascent of the cargo and horizontal moving the pushcart crane on length of its braking. Motion pushcart is realized when control, which avoids the fluctuations of the cargo. The offered algorithm of the functioning the system of the automatic control pushcart moving.