Термодинамічні та кінетичні параметри літієвої коінтеркаляції фторованого дисульфіду титану - Григорчак, І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Методом ЕРС з використанням формалізму спектроскопії хімічного потенціалу досліджено поведінку термодинамічних параметрів процесу коінтеркалювання дисульфіду титану. Визначено опір стадії перенесення заряду та коефіцієнти дифузії іонів літію в досліджуваних зразках. Встановлено, що фторування ТіS2 призводить до суттєвого підвищення зміни енергії Гіббса та покращання кінетичних параметрів літієвої коінтеркаляції. The behaviour of thermodynamical parameters of cointercalation process of titanium disulphide was explored by EMF method with usage of a formalism of spectroscopy of chemical potential. The resistance of charge transfer stage and diffusion coefficients of lithium ions in explored samples was obtained. It is founded, that the fluorination TiS2 results in essential magnification of Gibbs energy change and enriching kinetic parameters of lithium cointercalation.
Thermodynamical and kinetical parameters of li cointercalation of ftored titanium dysulfid
Keywords: інтеркаляція; коінтеркаляція; діаграми Найквіста; ЕРС; intercalation; cointercalation; Niquist diagrams; EMF