Англомовні запозичення в українській фінансово-економічній термінології - Стецюк, Світлана (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
У статті розглянуто проблеми термінотворення, визначено роль англомовних запозичень в українській фінансово-економічній терміносистемі. Окреслено шляхи входження англомовних запозичень в українську фінансово-економічну терміносистему. The problems of the terms formation are considered in the paper, and the role of the English loanwords in the Ukrainian financial and economic terminological system is defined. The ways of coming into use in the Ukrainian terminological system of the English loanwords are outlined.
Keywords: українська мова; англійська мова; англомовне запозичення; фінансово-економічна термінологія; Ukrainian language; English language; English loanword; financial and economic terminology