Несуча здатність залізобетонних балок, підсилених композитними матеріалами за дії навантаження - Терешко, Андрій Романович (Національний університет «Львівська політехніка», 2025)
Дисертаційна кваліфікаційна робота присвячено експериментально-теоретичним дослідженням залізобетонних згинаних елементів, підсилених композитною тканиною Ruredill X Mesh Gold при дії початкового рівня навантаження. При оцінюванні технічного стану залізобетонних конструкцій критично важливим є вивчення їх міцнісних та деформативних характеристик після підсилення, адже ці параметри безпосередньо впливають на напружено-деформований стан та загальну експлуатаційну придатність підсилених конструкцій. Особливої уваги потребує ситуація, коли підсилення виконується без попереднього виведення конструкції з експлуатації, тобто при збереженні початкового рівня навантаження. У таких випадках дослідження взаємодії елементів підсилення з конструкцією, що вже працює під навантаженням, має першочергове значення. Таким чином, актуальність вивчення несучої здатності залізобетонних конструкцій, підсилених композитною системою Ruredill X Mesh Gold за умов дії початкового навантаження, визначається як інженерною практикою, так і сучасними викликами в галузі реконструкції та відновлення будівель та споруд. The dissertation qualification work is devoted to experimental and theoretical studies of reinforced concrete bent elements reinforced with Ruredill X Mesh Gold composite fabric under the action of the initial load level. When assessing the technical condition of reinforced concrete structures, it is critically important to study their strength and deformation characteristics after reinforcement, because these parameters directly affect the stress-strain state and the overall serviceability of reinforced structures. Special attention is required when reinforcement is performed without prior decommissioning of the structure, that is, while maintaining the initial load level. In such cases, the study of the interaction of reinforcement elements with the structure that is already operating under load is of paramount importance. Thus, the relevance of studying the bearing capacity of reinforced concrete structures reinforced with the Ruredill X Mesh Gold composite system under the action of the initial load is determined by both engineering practice and modern challenges in the field of reconstruction and restoration of buildings and structures.
Load-bearing capacity of reinforced concrete beams reinforced with composite materials under load
Keywords: залізобетонні елементи, напружено-деформований стан, несуча здатність, деформативність, методика розрахунку, композитні матеріали, підсилення, reinforced concrete elements, stress-strain state, bearing capacity, deformability, calculation method, composite materials, strengthening; 624.012.45