Вплив резонансних явищ у пневматичних лініях витратомірів змінного перепаду тиску на похибку вимірювання витрати пульсуючого потоку - Матіко, Ф. Д.; Федоришин, Р. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Наведено результати моделювання сигналів тиску газу та перепаду тиску на діафрагмі, а також відповідні результати вимірювання витрати та об’єму природного газу за наявності пульсацій потоку газу та виникненні резонансу в імпульсних трубках. The paper deals with modeling the signals of gas pressure, differential pressure at primary device, gas flow rate and volume in the natural gas flow rate and volume measurement system by means of standard pressure differential device in the conditions of pulsating flow and resonance in pulse tubes.