Визначення надійності захисної арматури з врахуванням перерозподілу навантаження між запобіжними клапанами - Стефанович, Т. О.; Щербовських, С. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Запропоновано модель надійності захисної арматури для посудини, яка працює під тиском. Особливість моделі полягає у тому, що вона враховує вплив на надійність системи перерозподілу навантаження між запобіжними клапанами. Для визначення характеристик надійності застосовано динамічне дерево відмов та марковську модель. This paper is devoted to the solving task of property prediction on the basis of analogical inference. The reliability model of safety valves for pressure vessel is proposed. The feature of model is that it is considered load-sharing effect between safety valves. To determine the reliability characteristics dynamic fault tree and Markov model are used.
Keywords: посудина, яка працює під тиском; захисна артура; модель надійності; динамічне дерево відмов; марковська модель; pressure vessel; protective fittings; reliability model; dynamic fault tree; Markov model