Порівняння поліноміального та нормального базисів представлення елементів полів Галуа - Глухов, В. С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2007)
Порівняно апаратні та часові витрати під час виконання операцій над елементами полів Галуа GF(2m), представленими у поліноміальному та нормальному базисах відповідно до алгоритму цифрового підпису, що ґрунтується на еліптичних кривих (Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA)). The paper describes implementation of cryptographic coprocessor performing operations on elliptic curve points with coordinates in GF(2m) according to Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA). Polynomial basis and normal basis arithmetic units for inversion are compared. When an optimal normal basis exists, the normal basis inversion performs more quick.
Keywords: поліноміальний базис; нормальний базис; апаратні та часові витрати; поля Галуа