Формотворчі засоби світла у просторі церкви - Яців, М. Б.; Шулдан, Л. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Розглядається властивість світла впливати на організацію просторів і форм християнського храму, виконуючи роль формотворчого і комунікативного елементу просторової структури святині у контексті творення сакрального світлового середо- вища церкви.