Дослідження рівноваги рідина – пара в системі метилметакрилат – гексан - Морозова, О.Л.; Маршалок, Г.О.; Сергеєв, В.В.; Ван-Чин-Сян, Ю.Я. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Описано дослідження рівноваги рідина – пара в системі метилметакрилат – гексан. Визначена залежність тиску насиченої пари від температури для розчинів метилметакрилат – гексан різного складу. На основі експериментальних даних розраховані коефіцієнти активності компонентів системи в інтервалі температур 290–350 К. The equilibrium liquid – vapour in system methyl ester of methylacrylic acid – hexane was investigated. Vapour pressure temperature relation was determinated for solution methylacrylic acid – hexane different concentration. The coefficients of activity for components of this system are calculated on the basis of experimental data in an interval of temperatures 290–350 К.