Suspension oligomerization of the С9 fraction of diesel fuel pyrolysis by products using n-(tert-butylperoxymethyl)-4-chloroaniline - Субтельний, Р. О.; Сціра, В. О.; Кічура, Д. Б.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Stsira, V. O.; Kichura, D. B.; Dzinyak, B. O. (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Досліджено суспензійну олігомеризацію ненасичених вуглеводнів фракції С9 рідких побіч- них продуктів піролізу дизельного палива, ініційовану N-(трет-бутилпероксиметил)-4- хлораніліном. З’ясовано вплив умов реакції (температури і тривалості реакції, інтенсивності перемішування, вмісту дисперсної фази, концентрації ініціатора) на вихід і фізико-хімічні характеристики вуглеводневих смол. Вибрано оптимальні технологічні параметри процесу олігомеризації фракції С9. Визначено залежність відносної та динамічної в’язкості розчинів отриманих вуглеводневих смол від температури.

The suspension oligomerization of the unsaturated hydrocarbons of the C9 fraction of liquid by-products of diesel fuel pyrolysis initiated by N-(tert-Butylperoxymethyl)-4- chloroaniline was investigated. The influence of reaction conditions (reaction temperature and time, mixing intensity, dispersed phase content, initiator concentration) on the yield and physico-chemical characteristics of hydrocarbon resins was determined. The optimal reaction conditions were selected. The temperature dependence of the relative and dynamic viscosity of the obtained hydrocarbon resin solutions was determined.
Суспензійна олігомеризація фракції С9 побічних продуктів піролізу дизельного палива з використанням n-(трет-бутилпероксиметил)-4-хлораніліну
Keywords: олігомер; смола; амінопероксид; олігомеризація; суспензія; фракція С9; в’язкість; oligomer; resin; aminoperoxide; oligomerization; suspension; C9 fraction; viscosity