Вплив локальних навантажень на напружено-деформований стан тонкостінного трубопроводу - Харченко, Є. В.; Новіцький, Ю. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Виконано дослідження напружено-деформованого стану наземних переходів магістральних газопроводів при їх підйомі над опорами з урахуванням локальних навантажень від взаємодії опорних елементів підіймального пристрою з трубопроводом. Здійснео порівняльний аналіз напружень у тонкостінному трубопроводі без урахування впливу локальних навантажень та з урахуванням їхнього впливу на напружено- деформований стан труби. Research of the tensely-deformed state of surface transitions of main gas pipelines is executed at their getting up above supports taking into account the local loading from cooperating of supporting elements of jeck with a pipeline. The comparative analysis of tensions is conducted in the thin-walled pipeline without the account of influence of the local loading and taking into account their influence on the tensely-deformed state of pipe.