Оптимізація квазітрирівневих тулієвих мікролазерів неперервного режиму роботи - Бурий, О. А.; Убізський, С. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розроблено процедуру оптимізації квазітрирівневих мікролазерів неперервного режиму роботи, яка полягає у визначенні таких значень концентрації активатора, товщини активного середовища та коефіцієнта відбивання вихідного дзеркала, які забезпечують максимальну потужність лазерної генерації. Оптимізаційна процедура покладена в основу порівняльного аналізу активних середовищ YAG:Tm та YAP:Tm, які дозволяють отримати лазерне випромінювання з довжиною хвилі ~2 мкм. The procedure of quasi-three-level cw microlasers optimization is elaborated. The procedure consists in determination of such values of the activator concentration, active medium thickness and the output mirror reflectivity that maximizing the power of laser radiation. Based on the optimization procedure the comparative analysis is carried out for YAG:Tm– and YAP:Tm– active media allowing to obtain the laser radiation with wavelength of about 2 mm.
The optimization of the quasi-three-level cw thulium microlasers
Keywords: твердотільній лазер; ітрій–алюмінієвий гранат; теплопровідність; solid-state laser; yttrium-aluminium garnet; heat conductivity