Перехідні теплові процеси у чутливих елементах шумових термоперетворювачів у режимі реального часу - Яцишин, Святослав; Микитин, Ігор; Домінюк, Тарас; Стадник, Богдан (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Розглянуто зв’язок перехідних теплових процесів у чутливих елементах з короткочасними змінами номінальної статичної характеристики, які зумовлені зовнішніми та внутрішніми чинниками. Подано результати експериментальних досліджень цих процесів у термометричних матеріалах під час швидкого розігрівання чутливого елемента газовим потоком та подальшого охолодження.

It was discussed the transitional thermal processes in the sensor's material, related to the brief changes of nominal static characteristics, which were caused by external and internal factors. The results of noise processes' investigation in thermometric materials during their intensive warming-up by the gas stream and the next cooling were delayed.

Рассмотрена связь переходных тепловых процессов в чувствительных элементах с кратковременными изменениями номинальной статической характеристики, которые обусловлены внешними и внутренними факторами. Представлены результаты экспериментальных исследований этих процессов в термометрических материалах во время быстрого разогрева чувствительного элемента газовым потоком и последующего охлаждения.
Keywords: 536.5