Український театр поміж мистецтвом, ідеологією, фінансуванням і архітектурою - Проскуряков, В. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Висвітлено головні проблеми в організації театральної справи та діяльності сучасного львівського і загалом українського театру на тлі досягнень театру західноєвропейських країн. Запропоновано шляхи і ефективні заходи відродження українського театру, найважливішими з яких є, на думку автора, використання ментального, естетично-стильового, функціонально-організаційного, архітектурно-просторового, символічно-знакового потенціалу національних видовищних будинків і споруд. Main problems of the organization of the theatre cause and of the activity of the L’viv modern theatre and Ukrainiar theatre as a whole are hresented in this paper. Directions and effective methode of the revival of the native theatre are proposed in it.