Вплив зміни амплітудо-частотних характеристик сипкого середовища на процес вібраційної сепарації - Стоцько, З. А.; Ребот, Д. П.; Сокіл, Б. І.; Топільницький, В. Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Побудовано математичну модель руху сипкого середовища вздовж сита вібраційного сепаратора, за умови, що швидкість руху частинок вздовж сита є сталою, а їхні фізико-механічні характеристики змінні. Досліджено вплив кінематичного збурення та швидкості руху сипкого середовища вздовж сита вібраційного сепаратора на інтенсивність вібраційної сепарації. The mathematical model of loose environment’s motion along a sieve of the vibrating separator is built in the article. In this case the rate of loose environment is constant, and physical – mechanical properties are variable. The influence of kinematic perturbation and speed of loose environment along a sieve of vibrating separator on the separation process intensity is investigated.
Keywords: вібросепаратор; динаміка; коливання; сипке середовище; математична модель; vibratory separator; dynamics; oscillations; granular medium; mathematical model