Підтримка лікарських рішень у діагностиці захворювань засобами машинного навчання - Максимець, Віра Андріївна (Національний університет «Львівська політехніка», 2023)
Бакалаврська кваліфікаційна робота виконана студенткою групи КН-414 Максимець Вірою Андріївною. Тема “Підтримка лікарських рішень у діагностиці захворювань засобами машинного навчання”. Робота направлена на здобуття ступеня бакалавр за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Мета дипломної роботи полягає у побудові нейронної мережі для розпізнавання і класифікації зображень клітин із мазків кісткового мозку людини для первинної діагностики стану здоров’я пацієнта. Об’єктом дослідження є процес розпізнавання і класифікації зображень клітин із мазків кісткового мозку людини. У результаті виконання дипломної роботи було досліджено можливості застосування машинного навчання у медичній діагностиці, а також було створено дві нейронні мережі для автоматичного розпізнавання і класифікації клітин кісткового мозку людини. Система приймає на вхід зображення клітин кісткового мозку та повертає результат класифікації знайдених клітин та попередження про можливі проблеми із здоров’ям пацієнта. Використання даної системи дозволяє лікареві провести швидшу та точнішу діагностику здоров’я людини та зробити припущення про наявні захворювання у пацієнта. The bachelor's degree work of the student of the group KN-414 Vira Maksymets. The topic is "Support of medical decisions in the diagnosis of diseases by means of machine learning". The work aims to obtain a bachelor's degree in 122 "Computer Science". The aim of this work is to build a neural network to recognize and classify cells from human bone marrow for primary diagnosis of the patient's health.
Support of medical decisions in the diagnosis of diseases by means of machine learning
Keywords: машинне навчання, діагностика захворювань, штучний інтелект, класифікація даних, розпізнавання зображень, залишкова нейронна мережа, machine learning, disease diagnosis, artificial intelligence, data classification, image recognition, residual neural network.