Роль монастирів чину св. Василія Великого в архітектурі міст і сіл України - Рудницький, А. М.; Чень, Л. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розкрито роль монастирських комплексів ЧСВВ у формуванні силуетів міст і сіл України. Проаналізовано основні групи монастирів ЧСВВ за розташуванням відносно населеного пункту. The role of the monasteries Basilian complexes is exposed in forming of silhouettes of cities and villages of Ukraine. The basic groups of the Basilian monasteries are analysed after the location in relation to a settlement.