Математичне моделювання усталених режимів групи агрегатів – асинхронний двигун – відцентрова помпа – з паралельним з’єднанням гідротрактів помп - Гоголюк, П. Ф.; Лисяк, В. Г.; Костишин, В. С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Створено математичну модель аналізу усталених режимів групи агрегатів із насиченими асинхронними двигунами та відцентровими помпами з паралельно з’єднаними гідротрактами помп на підставі електрогідравлічної аналогії. Запропоновано ефективний метод аналізу усталених режимів таких електроприймачів, як елемент вузла навантаження електропостачальної системи з урахуванням статичної напірної характеристики гідравлічної мережі.

The mathematical model intended for steady state regime analysis of apparatus with saturated asynchronous motors and centrifugal pumps with pumps hydraulic tracts connected in parallel is created on the basis of electrohydraulic analogy. An efficient method of steady–state regimes analysis of such electric receiving devices as element of power distribution system load center with considering of static pressure characteristic of hydraulic network is offered.
Keywords: 621.316.11; 621.67