International legal regulation of labor migration issues - Теслюк, Ярина; Tesliuk, Yaryna (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Доведено факт поширення трудової міграції не лише серед населення України, а й серед світової спільноти загалом. Визначено основні причини переміщення працездатного населення в умовах глобалізаційних процесів. Встановлено головні аспекти необхідності існування уніфікованої моделі відповідності законодавств держав міжнародним стандартам. Доведено, що одностайність здійснення правового регулювання процесу трудової міграції сприяла б усуненню суперечностей між приписами правових систем різних держав. Окреслено перелік тих міжнародних документів, що визначають основоположні концепції регулювання досліджуваної галузі суспільних відносин.

The fact of widespread labor migration is proved not only among the population of Ukraine, but also among the world community as a whole. The main reasons for the movement of the working-age population in the context of globalisation processes are identified. The main aspects of the need for a unified model of compliance of national legislation with international standards are identified. It is proved that the unanimity of legal regulation of the labor migration process would help to eliminate contradictions between the provisions of legal systems of different states. The list of international documents which define the fundamental concepts of regulation of the area of public relations under study is outlined in the article.
Міжнародно-правове регулювання окремих питань трудової міграції
Keywords: законодавство; міжнародне право; міжнародні стандарти; працевлаштування; трудова міграція; legislation; international law; international standards; employment; labor migration; 342.951