Проблеми типології і датування середньовічних мечів - Гринчишин, Б. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто різні типології мечів, виявлено типологічні ознаки класифікації каролінгських та романських мечів, з’ясовано недоліки та переваги існуючих типологічних систем, показано переваги типології Е. Окшотта для описання матеріалу з українських теренів. This article examines various typologies of swords, reveals typological features of classifications of Carolingian and Romanesque swords, elucidates advantages and disadvantages of existing typological systems, shows the benefits of E. Oakeshott typology for describing the material from Ukrainian territory.